Program

PROGRAM 2020

Exkursioner

Samling till alla exkursioner, där inte annat anges, sker vid klubblokalen. Avgiften för bilexkursion beräknas så att en generell bilkostnad på 20 kronor per mil uttas och delas upp på chaufför och passagerare.

Medlemsträffar

I vår klubblokal på Skånegatan 4C (Gamla Hammarskolans elevhem, ingång källare längst bort), har vi medlemsträffar på dag och tid som anges i programmet. Du kan köpa fikabröd och dryck på våra medlemsträffar.

VÅREN 2020 

Lö 1/2 Vinterfågelrally

Återigen genomför vi medlemmarnas vinterfågelrally. Tävlingen där det gäller att inom kommunen se så många arter som möjligt mellan kl 08.00 – 14.00. Ett lag skall bestå av 3 – 4 deltagare och samtliga lagmedlemmar måste ha sett/hört en art för att den skall kunna räknas. Anmäl ett lag eller anmäl dig individuellt så lottas du in i ett lag.

Anmälan görs till Roger, Tel 070- 602 71 90, senast den 29/1. 

To 13/2 Kallelse till årsmöte

Årsmötet äger rum på Högskolecentrum Garvaren sal Electrolux kl 18.30. Stadgeenliga ärenden kommer att behandlas men räds inte att komma eftersom ingen, som inte tidigare kontaktats av valberedningen, kommer att väljas till något uppdrag. Efter årsmötet bjuder klubben på kaffe och tårta. Sedan kommer Lars Olsson att berätta och visa bilder från Japan.

Ansvariga: Anders H och Bengt.

To 27/2 Medlemsträff i klubblokalen kl 18,30

Krister Wahlström kommer och berättar för oss om sin resa till Etiopien.

Ansvarig: Stefan

To 12/3 Uggleexkursion

Vi samlas vid klubblokalen kl 18.00 för att åka ut och lyssna efter ugglor. Glöm inte att ta på varma kläder.

Ansvarig: Roger

To 2/4 Exkursion till huliesjön INSTÄLLT

Nu har det blivit dags för att inviga den nya grillbänken vid Huliesjön. Vi kombinerar fågelskådning och grillning så ta med egen mat och dryck. Klubben bjuder på kaffe efter maten. Samling vid klubblokalen kl 18.00

Ansvarig: Ulf

Lö 18/4 Exkursion till Draven INSTÄLLT

Draven blir vår plats för denna exkursion och vi hoppas givetvis på mycket fåglar och vackert vårväder. De som vill ha en heldag följer också med till reningsdammarna i Gislaved där det brukar finnas gott om doppingar. Ta med matsäck.

Samling vid klubblokalen kl 07.00.

Ansvarig: Ulf

Lö 9/5 Exkursion till Hallands Väderö INSTÄLLT

Denna exkursion går till Hallands Väderö där vi förhoppningsvis får se bl.a. mycket havsfåglar och sälar.

Anmälan till Anders H på tel. 070-518 17 66 senast 1/5. Vi samåker i egna bilar.

Samling vid klubblokalen. Pris och avresetid meddelas senare men räkna med en tidig morgon.

Ansvarig:  Anders H

To 21/5 Exkursion till Tåkern INSTÄLLT

Vad passar väl bättre på Kristihimmelsfärdsdagen än en bussutflykt till Tåkern för en heldags skådande. För att kunna boka buss behöver vi din anmälan senast 31/3 till Ulf 073-810 14 89.

Avresa från klubblokalen kl 05.30. Avgift för resan är 200 kr.

HÖSTEN 2020

Lö 5/9 Exkursion till Krankesjön och Vombsjön INSTÄLLT

Höstens bussresa går till Krankesjön och Vombsjön i Skåne. Medtag fika till hela dagen. Vi räknar med att stanna och äta middag någonstans under hemresan. Anmälan till Bengt 070-812 31 54 senast 31/7

Samling vid klubblokalen kl. 07.00. Avgift för resan är 200 kr.

Lö 19/9 Exkursion till Huseby INSTÄLLT

Då förra årets exkursion till Huseby blev inställd gör vi ett nytt försök i år. Samling vid klubblokalen kl 07.00

Ansvarig: Stefan

To 1/10 Medlemsträff i klubblokalen kl 18,30

INSTÄLLT

Denna kväll får vi höra Jonas berätta om sin resa till Peru.

Ansvarig: Stefan

 To 22/10 Medlemsträff i klubblokalen kl 18,30

INSTÄLLT

Denna träff får vi se Ulf Ekströms djur och naturbilder.

Ansvarig: Bengt

 Lö 31/10-Sö 1/11 Allhelgonarallyt

Vi satsar även i år på att nå en bra placering i allhelgonarallyt. Tävlingen går ut på att se så många arter som möjligt under 2 dygn inom Ljungby kommun. Det är en tävling mellan alla Smålands fågelklubbar. Vi samlas som vanligt kl 17.00 på lördagskvällen i klubblokalen för att gå igenom dagens resultat och lägga upp strategin inför söndagen. Samlingen utgår. Roger sammanställer per telefon istället.

Tänker du ge dig ut och hjälpa till med att leta fågel under helgen, meddela gärna Roger, Tel  070- 602 71 90 , senast kvällen före tävlingsstart.

Ansvarig: Roger

To 12/11 Öppen föreläsning med Thomas Andersson (N) INSTÄLLT

Vi gästas denna kväll av Thomas Andersson från Falkenberg för att höra hans föredrag ”Fågelkust” som handlar om fåglar vid kusten mellan Falkenberg – Varberg.

Thomas är sedan 2009 medlem i Naturfotograferna.

Föreläsningen hålls på Garvaren/ Högskolecentrum sal Strålfors kl 18.30. Föreläsningen är öppen för allmänheten. Kostnad 50 kr.

To 26/11 Medlemsträff i klubblokalen kl 18,30 INSTÄLLT

Vi upprepar den traditionella bildvisningskvällen där medlemmarna tar med sig sina bästa bilder från året som gått. Ta med bilderna på ett USB-minne så ordnar klubben dator och projektor.

Ansvarig: Anders H

 Julfest INSTÄLLT

Vi planerar en lite annorlunda julfest i år. Vi återkommer med information via mejl och på hemsidan.

Havsfåglar

När det blåser upp till höststormar är Hallandskusten rätt ställe att vara på. Många havslevande fåglar som alkor, labbar och liror kan tryckas in mot kusten vid rätt vindförhållanden. Busör, Skälvik, Tyludden och Mellbystrand är exempel på fågellokaler som kan ge utdelning.

Då denna typ av fågelskådning är helt vindberoende går det inte att spika några fasta datum i ett program. Dock kan du vid friska västvindar kolla på hemsidan tetrix.se där vi kommer att lägga ut information om det är någon som ska åka mot västkusten för eventuell samåkning.

Kontakta även Bengt Andersson via mejl eller på telefon så skickar han ut information om det är något på gång.

ojarp@hotmail.com alt 070-812 31 54

Onsdagvandring

Vi fortsätter vandringen kring ån. Det är första onsdagen i varje månad. Samling vid salutorget kl 8.00. Ta med handkikare. Efter promenaden finns möjlighet till fika på något café.