Idag gjorde vi det omöjliga. Vi vände på rundan och började vid biblioteket. Utanför ingången finns ett antal avenbokar som är fulla med frön (nötter). Avenbok och stenknäck är oskiljaktiga och så även idag. Vi lyckades se 2 stenknäckar men tyvärr alldeles för snabbt. Går du dit för titta på stenknäckarna så ta tid på dig. De är väldigt försiktiga men inte skygga. Även 2 större hackspettar visade sig fint.

Eftersom vi var vid biblioteket så fortsatte vi upp mot Bananbron längs Lagaåns västra sida. Det var väldigt lugnt. Kajor flög omkring, skator visade sig och någon talgoxe hördes. Trädkrypare lockar och flera nötväckor håller igång. Efter Bananbron kom en röd glada glidande över oss. Vid Koloniområdet hördes någon enstaka grönsiska, fler talgoxar och kråkor. Några få gräsänder hittades vid Bananbron.

Tamduvorna var kvar vid Järnvägsbron. Ån var tom. Vi vänder ner mot Kvarnarna. Fler grönsiskor visar sig men inte många. Annars har det varit gott om grönsiskor i höst. Lite uppströms elverket ses några stjärtmesar i strandskogen. Blåmes och talgoxe visar sig. Små flockar av björktrast drar förbi och locklätet av en taltrast hörs. Vid elverket konstaterar vi mycket vatten i ån. Inga stenar syns nedanför fallet.

I Pilparken ses flera ringduvor på närhåll. Sedan är det lugnt ända upp till Vildrosens kafé där 6 sugna skådare får kaffe med fralla. Kanelbullarna är inte klara men får följa med hem i en påse.

Nästa vandring då fåglarna inte kan gömma sig bakom gröna löv sker den 1 november.