En vacker morgon. Solen är på väg upp. Lite skyar finns på himmelen men de försvinner längre fram på morgonen. Vi är 19 personer, det måste vara rekord. Flera har inte varit med tidigare, välkomna!

Inger håller reda på våra vandringar. Det är femårsjubileum. Första vandringen skedde den 7 mars 2018.

Som vanligt ställde vi färden mot Villagatan. Tyvärr inga turkduvor idag heller men väl 2 ringduvor, en rödhake, ett 10-tal grönsiskor, 5 bergfinkar och en ensam pilfink. Vid Ljungsätersbron hittar Bengt en entita. I Lagaån finns som vanligt en flock gräsänder. Nu är hanarnas dräkter fantastiskt vacker i solskenet, metalliskt gröna huvuden.

I Pilparken hittar vi en ringduva till. I ån simmar en storskrakshane och en storskarv flyger förbi.

Vid Elverket och gamla Stålgjuteriet kommer några tamduvor förbiflygande.  Annars händer inte så mycket, turbinerna jobbar för fullt. Vid Astradsskolan flyger en ensam grågås förbi.

Vid Hembygdsparken hittas ett par sångsvanar med 2 av fjolårets ungar. Även en ensam gammal sångsvan har gjort dem sällskap. De har varit i ån i flera veckor. Leif och Ulf får syn på en havsörn som tyvärr försvinner bakom träden så snabbt så inga andra lyckas se den.

Vid Replösa går en vattenrall och söker föda. Den tål inte att 19 skådare vill studera den så den tar till vingarna och flyger över till åns västra sida. Tyvärr hinner inte alla med att se den. Vattenrallar är alltid svåra att få se. Även en koltrast och några grönfinkar noteras.

Vid Hembygdsparken söker 2 kniphanar föda.

När vi närmar oss staden och Lilla Konditoriet då en röd glada dyker upp, vackert seglande över centrum. Fint ljus och alla njuter. Även ett flertal gråsparvar läggs till artlistan.

Förutom dessa arter ses flera talgoxar och blåmesar. Kråkor, skator och kajor dyker upp lite varstans och även någon korp noteras. Gräsänder ses på flera ställen längs ån. Domherrar dyker upp på flera ställen. Det är väldigt gott om domherrar denna vinter.

Nästa vandring sker den 5 april. Som vanligt klockan 8.00 på torget utanför Grand. Väl mött.