Vi blev 4 tappra åvandrare som genomförde denna onsdagsvandring. Vädret var mycket bra, mulet men inte så kallt och mjukt i luften.

Rödvingetrast foto: Ulf Ekström

Dagens fåglar får vi kalla björktrast och rödvingetrast. Redan på Villagatan flög mindre flockar förbi, rödvingetrastarna med sitt sugande lockläte ”styyyf”. Björktrastarna med sitt tjattriga ”schack-schack-schack”. På Villagatan hittades även en kungsfågel i en trädgård, ivrigt lockande men svår att få se. Kaja, skata och kråka fanns också på plats men vi hittade inte turkduvorna som Gunilla sett på vägen till samlingsplatsen på torget.

Kungsfågel foto: Ulf Ekström

Vid Ljungsätersbron lockade en rödhake och fler trastar ses. I ån ligger några gräsänder.

Pilparken var förvånansvärt tom. Flera bofinkar och en förbiflygande stenknäck noterades dock. Och inget vatten i Ulvabäcken, bara dy.

Vid Elverket hittade vi en tamduva. Vid Replösa kom fler trastar förbiflygande, fler tamduvor och bofinkar.

Järnvägsbron bjöd på någon enstaka grönsiska, 3 domherrar, koltrast, björktrast och en sjungande gärdsmyg. Vi lyckades dock inte se den.

Rödhake foto: Ulf Ekström

Vid Koloniområdet hittade dagens första nötväcka. Varför är de tysta idag.

Vandringen in till stan bjöd på många trastar, mest björktrast men även flera rödvingetrastar. Gräsandsflocken vid Bananbron tiggde mat som vi inte hade med oss.

Nästa vandring sker den 2 november. Väl mött.

Björktrast foto: Ulf Ekström