Klockan 8 på morgonen stod 17 pigga skådare på Salutorget. Vi samlade ihop oss och begav oss ner mot Lagaån vid Ljungbergsmuseet. Den kungsfiskare som varit sedd för inte så länge sedan ville tyvärr inte visa sig på hela promenaden.

Fåglarna var väldigt tysta. Vi försökte men oj vad det var lugnt. Ringduvorna visade sig då och då. Någon nötväcka piggade upp. Några blåmesar och talgoxar sökte föda i Pilparken. I Lagaån sågs några få gräsänder nedanför elverket, de flesta låg uppströms.

Nötväcka foto Ulf Ekström

Ett gäng på 12 storskarvar flög mot söder. Vid Bananbron dök en ensam storskarv. Om den fick en god frukost eller inte lyckades vi inte se. Minst 15 ladusvalor sökte föda över ån. Kråka, kaja och skata visade sig lite då och då. Tamduvor flög runt och flera sädesärlor sökte föda på gräsmattorna. Pilfinkar satt och småpratade i ett buskage nära Astradsskolan. Några få björktrastar sågs och hördes, likaså någon enstaka bofink.

Storskarv foto Hans-Gösta Pettersson

Vid Hembygdsparken flög två stenknäckar över oss. När vi passerade Tingshuset flög en turkduva upp på vågskålen som skall visa på rättvisa. Det är en populär plats för våra turkduvor.

Stenknäck foto Ulf Ekström

En god kopp kaffe med tilltugg, en genomgång av promenadens fåglar och social samvaro avslutade förmiddagen. Det blev en fågelart per person denna något magra promenad.

Vid pennan Krister W