Denna dag träffades 5 tappra skådare i gryningen. Skönt att inte behöva gå upp så tidigt men ända få vara med vid dagens början. Vår början på vandringen blev annorlunda. Vi ställde kosan genom centrum, förbi ICA Maxi och vidare upp till Sunnerbohov. Jo då, åtminstone 14 tallbitar käkade oxbär ute vid parkeringen. Som vanligt nästan helt orädda. Då och då hördes den melodiska flöjtningen när något irriterade fåglarna. Annars är tallbitarna väldigt lugna. Vi kom fram till trädet, jo det sitter en tallbit där. Och en till. Och ännu en. Till slut kröp 7 tallbitar omkring utan att ställa till något större oväsen. Det är nog lätt att missa tallbitar om man inte vet om att de håller till på en plats. Det blev x för flera av deltagarna.

Tallbit foto Ulf Ekström

Vandringen fortsatte sedan förbi Sunnerboskolan och ner till Lagaån vid Ågård. Björktrastar sågs flyga här och var men inga större mängder. Det var väldigt lugnt längs ån men kråka, kaja, skata, talgoxe och blåmes sågs då och då. En gärdsmyg smög omkring i strandkantens buskar och gräs. Nötväckor bråkade i ett träd och fyra storskarvar kom överflygande. Gräsänderna fanns naturligtvis men det var också de enda änder vi såg. 

Som vanligt avslutade vi vandringen på Lilla Hembageriet med en värmande kopp kaffe.

Nästa vandring blir den 1 januari. Är det någon som orkar upp till klockan 8 så är ni välkomna. Lite frisk luft är nog nyttigt efter nyårsafton.

Vid pennan Krister Wahlström