Vad kul, vi blev 7 personer denna onsdag. Kom ihåg, du behöver inte vara medlem eller vara specialist på fåglar för att hänga med på denna utflykt.

Vår vandring följde som vanligt Lagaån. Vi började med att kolla om kungsfiskarna fortfarande matar sina ungar och det gjorde dom. Efter at ha studerat en jagande lärkfalk kom kungsfiskaren och nog hade den en fisk i näbben. Lite försiktig var den, vi stod för nära men efter vi dragit oss tillbaka en bit dök den in till ungarna.  Vi lämnade kungsfiskarna för att vandra vidare i det fina vädret.

Över Lagavallen kom 11 grågäss i rak flykt mot söder. I Pilparken sjöng en grå flugsnappare, en ärtsångare och en svarthätta. Annars har ett väldigt lugn lagt sig i fågelvärlden. Alla söker föda och ruggar.

Nedanför Elverket var det som vanligt intressant. Sädesärlor flyger efter insekter, fiskmås och skrattmås likaså. Men så dyker en hane forsärla upp. Den söker också föda bland stenarna. Det lyser gult även när ärlan flyger en bit nerströms ån.

Vid Hembygdsparken har skrattmåsarna fått ungar. Sammanlagt ses 7 ungar varav 2 redan är flygga. En rörhöna ses födosöka på en gräsmatta.

Vid Bananabron kommer en drillsnäppa förbiflygande. Andra påminnelsen om att sydsträcket har börjat. Kerstin visar oss flera luktgräsfjärilar, under promenaden ses säkert 10 stycken. De verkar inte så noga med solsken eller inte.

Vid Järnvägsbron upptäcks en rörhöna vid Ågårdsbron. Den simmar över ån. Vi ser inga ungar men det finns minst två kullar längs ån uppströms Elverket om de har klarat livhanken. Vid Koloniområdet sjunger en trädgårdssångare.

Med till det efterlängtade kafét var Leif och Anki Johansson, Kerstin Karlsson, Göran Ek, Lena Hjelmqvist och Inger Bengtsson och Krister Wahlström vid pennan.