Som vanligt träffades vi klockan 8 på Salutorget för vidare vandring längs Lagaån. 10 tappra skådare ställde upp denna isiga morgon då allt slask hade fryst till is.

Nere på Villagatan hörde vi en turkduva spela i närheten av Ljungbergsmuseet. I korsningen Drottninggatan/Villagatan fanns som vanligt turkduveparet med en ensam turkduva. I Pilparken dök en flock siskor upp i klibbalarna. Det mesta var grönsiskor men någon enstaka gråsiska fanns med. Här fick vi också känna på våren då en trädkrypare sjöng sin visa. Annars var det kanske gärdsmygens dag. Vi hörde ingen sjunga men vid kraftverket hittade vi en, vid Järnvägsbron ytterligare en och mitt i mellan en. Vid Koloniområdet fanns 3 smygar längs Lagaån. Sex gärdsmygar är bra, tydligen klarar de denna vinter fint. Vid elverket flög ett par sångsvanar förbi på låg höjd. Även två grågäss sågs men på betydligt högre höjd.

Matningen vid Hembygdsparken blev en besvikelse. Matarna var fulla men fåglarna var bortflugna. Det tog vi igen vid korsningen Strömgatan/Fogdegatan då en fin stenknäckhane visade upp sig. En fin avslutning innan vi återhämtade värmen inne på Storgatans kaffe.

Turkduvor foto Krister Wahlström
foto Krister Wahlström

Med på morgonvandringen var Inger  Bengtsson, Leif och Anki Johansson, Kerstin Karlsson, Göran och Eva Ek, Anders Påhlsson, Lena Hjelmqvist, Stefan Eriksson och vid pennan Krister Wahlström.

23 arter noterades under vandringen. Nästa onsdagsvandring sker den 6 mars klockan 8. Salutorget, Ljungby.