8 tappra skådare träffades på Salutorget i Ljungby klockan 8. Vädret var lite kallt och helt klart. Fint skådarväder. Vi började vandringen ner till Villagatan men turkduvan lyckades vi inte hitta. Men väl en förbiflygande stenknäck som visade sina vita vingband på undersidan av vingen. Kerstin hörde även sidensvans men vi lyckades inte få syn på fågeln eller fåglarna så vi vet inte hur många de var. Vandringen fortsatte ner till Lagaån och Pilparken. 3 ringduvor satt i alarna. I ån höll en ung häger till och en storskrakshane flög förbi. Ingen strömstare nedanför kraftverket i dag heller.

Vandringen fortsatte upp mot Replösa. Fler ringduvor visade sig och 2 rödhakar letar mat. Ytterligare en rödhake hittades vid Hembygdsparken. Vid Järnvägsbron hörde Kerstin en gärdsmyg. Från Järnvägsbron upptäcktes en and upp mot Ågårdsbron. Det visade sig vara en vigghona. En bit ifrån viggen dök en kniphane flitigt.

Vi fortsatte på åns västra sida ner förbi Koloniträdgården. En liten flock med siskor hittades i alarna. Den innehöll några få gråsiskor och säkert ett 20-tal grönsiskor. Vid Hembygdsparken satt 6 grönfinkar i ett träd.

Nu började alla bli kaffesugna så färden fortsatte till Lilla Hembageriet där vi avslutade morgonvandringen i en trevlig gemenskap.   /Krister