1. I förra Fågelklubbsnytt bifogade jag inbjudan från Studiefrämjandet till föreläsningar i Biologisk mångfald. Jag lyckades inte komma in på deras länk. Hur gick det för dig?. Men jag lyckades komma in via en facebooklänk. Tre föreläsningar om det som flyger och hörs i sommarnatten. Speciellt var Pav Johnssons föreläsning om nattsjungande fåglar oerhört bra. Om du inte lyssnat på Pav tidigare så ta chansen när Studiefrämjandet så småningom lägger ut den på www.studieframjandet.se/gronscen . Pav är något helt extra.
  2. I veckan visade SVT en film: Världens natur: Tärnsommar. En nyproducerad film om tärnornas fantastiska vår- och höstflyttning. Speciellt visas en del om professor Tomas Alerstams forskning med sändare monterade på skånska tärnor. Tomas var hos oss för ett par år sedan och föreläste på Garvaren. Filmen hittar du på SVT Play.
  3. På lördag, kl 00 – 08, har P1 Fågelsångsnatt. Livesändning från olika platser i Sverige. Från Abisko till Stenåsa pö Öland. Hoppas Studiefrämjandet hinner lägga ut Pav Johnssons föreläsning innan dess. Då får du en vägledning  om nattens alla underbara ljud innan P1 sänder .
  4. På lördagen kan du sedan fortsätta med ännu en härlig naturupplevelse. Denna gång live och du får själv vara på plats. Kl 9.00 guidar Roger och Kerstin oss bland vårfjärilarna bland Kånna högar.  Samling vid parkeringen till Kånna högar. Föranmälan på 070-6027190 senast fredag. Exkursionen är öppen för allmänheten. Vid dåligt väder får vi hålla oss hemma.

/Rolf