I ett vackert vårväder gav sig ett antal medlemmar iväg mot västkusten för att skåda fågel. Första stoppet var vid Larssons våtmark där vi fick se bla rödbena, brushane, skärfläcka, skedand och sothönor plus en hel del andra arter, en bra start på dagen.

Färden gick sedan till klapperstensfälten i Påarp där vi såg ejder, sjöorre, småskrake, skäggdopping och svärta för att nämna några arter. Här avnjöts även den medhavda matsäcken i det sköna solskenet.

Nästa anhalt var Trönninge ängar där storspov, vitkindade gäss och smådopping var några arter vi såg.

Då det hade larmats ut en blåhake i Busör bestämdes att göra ett försök på den. Väl på plats så söktes stranden av och efter att först ha studerat både mindre och större stranpipare så hittade Anna-Lena blåhaken och alla fick avnjuta denna vackra fågel en bra stund.

Nu hade det blivit dags för dagens sista besök och det var hos Bengt i hans stuga på Östra stranden. Där möttes vi av nygräddade våfflor och kaffe. En perfekt avslutning på en trevlig exkursion.

Medverkande denna dag var Anders och Birgitta, Lars och Birgitta, Göran och Eva, Claes, Anna-Lena, Inger, Bengt och Ulf. Totalt såg vi 49 olika arter.   /Ulf