Det var 11 pigga och förväntansfulla skådare som drog iväg mot västkusten på lördagen. Vi hoppades att få se många vadare. De som var med var Göran L, Göran F, Göran E, Henrik, Bengt, Axel, Annika, Eva, Claes, Stefan och Ulf.

Första anhalten bestämdes till Ugglarp, då det under några dagar hade larmats ut en fjällpipare. Väl framme så hittades den ganska omgående och den bjöd på en väldig fin obs i strandkanten. Där noterades även sävsparv, kärrsnäppa, måsar och trutar m.fl.

Därefter styrdes kosan mot Getterön för fika och fågelskådning i en trevlig kombination. Massor med fågel på plats och då framförallt grågäss men även tranor, röd och grönbenor, gluttsnäppor, skogssnäppor och huvudattraktionen ägretthäger. Det fanns även många andra arter där. Lite synd är att när jag skriver detta två dagar efter besöket, så har det tydligen varit två sumphönor synliga vid vassgömslet, på väldigt nära håll.

Fjällpipare (Ulf) Ängspiplärka (Henrik) Gluttsnäppa (Henrik) Enkelbeckasin (Henrik)

Nu har klockan närmat sig middagsdags och Bengt som har bokat bord på den världsberömda pizzerian Lilla Napoli beordrar uppsittning för färd mot Falkenberg. Väl framme vid pizzerian blev det väldigt tyst vid borden så fort maten hade serverats och jag tror inte någon gick därifrån vare sig hungrig eller besviken.

Mätta och belåtna åkte vi vidare till Morups tånge med förhoppning om smalnäbbad simsnäppa som hade setts där tidigare under dagen. Dessvärre var där badare och motionärer som antagligen hade skrämt iväg den så tji fick vi som inte hade tålamod. Vissa valde att fortsatta sökandet norr om fyren och senare glatt meddelade att de fått syn på den. Vi som hade gett upp tidigare fick däremot se bl. a. toppskarv och sandlöpare.

Efter en fin dag med vackert väder så kom regnet lagom tills vi lastade in utrustningen för hemfärd. Elva timmar efter avresa var vi åter hemma igen, trötta men nöjda med ännu en trevlig utflykt.

/Ulf