Dvärgbeckasin vid Replösa

Nu på fredagseftermiddagen var jag äntligen klar att hämta dammsugaren för att få fint inför helgen. Då pep larmet på Band. Krister larmar dvärgbeckasin vid Replösa. Jag som bara hört denna fågel tidigare släppte tanken på dammsugare och körde till Replösa gamla skola. Krister var kvar och pekade på den lilla bäcken som rinner under vägen. Den är 1 meter från trumman och under en uthängande kant. Jag kollar i kikaren men ser ingen. Kolla de gula strecken säger Krister och då anar jag en liten beckasin tryckande vid kanten. Fram med kameran men alla ”pinnar” i hallonsnåret kring bäcken lurade skärpan men med handkontroll fick jag med delar av dvärgen.

Dvärgbeckasin foto: Rolf Nilsson

Jag traskade ut i snön och kom på andra sidan bäcken och och efter långt sökande efter några centimeters fri sikt fick jag en bättre bild.

Dvärgbeckasin foto: Rolf Nilsson

Gick tillbaka till Krister som gått över på andra sidan vägen och visade mina bilder. Ingen ”helbild” men ändå. Var dvärgbeckasinen kvar eller hade vi skrämt den? När vi kom tillbaka på andra sidan vägen var den försvunnen. Men den hade flyttat på sig och var nu fullt synlig på en stenrevel. Efter mycket sökande bland ”pinnarna” fick jag fri sikt.

Dvärgbeckasin foto: Rolf Nilsson

Wow vilken eftermiddag. Krister cyklade iväg men visade mig en gråhäger 50 m bort. Bort till den och fick lite bilder på sovande häger. Tillbaka till beckasinen och nu låg den och tryckte bland småstenarna.

Dvärgbeckasin foto: Rolf Nilsson

Det tog någon timma och väl hemma så glömde jag dammsugaren och Silva och jag lagade god fredagsmiddag. TACK Krister!

Rolf

Vattenrall vid Replösa

Även vattenrallen har synts till flitigt vid Replösa. Här är en del bilder som Conny C, Pernilla E och undertecknad har tagit där.

Ulf

Vattenrall Ljungby Conny Christensen Vattenrall Ljungby Conny Christensen