Vi åkte från klubblokalen 06.00 i hyrd minibuss för 8 personer.

Claes Fohlman var guide  och Ulf Ekström chaufför. Med på resan var också Lena Hjelmqvist, Inger Bengtsson, Gritt Madsen, Lars Bengtsson, Bengt Andersson och Anders Holmberg. Eva och Göran Ek mötte upp med egen bil  i Furuboda.

Tyvärr hade vi dimma ända fram till eftermiddagen men inget regn.

Rast vid Ravlunda foto Anders Holmberg

Vi besökte följande lokaler:

Furuboda folkhögskola norr om Ravlunda skjutfält. Här fick några se en skymt av, eller höra gulhämpling.

Ravlunda skjutfält. Vi åkte runt ett par timmar och stannade på flera platser för att få höra sommargyllingen men tyvärr blev det inget kryss den här gången. Men en härlig frukost i det gröna fick vi i alla fall.

Tjörnedals strövområde i Baskemölla.  Vi tog en lång promenad i det vackra kustlandskapet och lyssnade på bl. a. törnsångare och näktergal. Om turen varit med oss hade vi kanske fått höra eller se rosenfink. Dags för medhavd lunch.

Hammars backar mellan Ystad och Kåseberga. Vyerna in över land och ut över havet är en storslagen upplevelse. Dimman har äntligen försvunnit och vi har siktet inställt på att få se kornsparv som har landets sista population här. Men icke sa Nicke varför vi fortsatte till Ingeltorps mosse

Ingeltorps mosse i Kabusa öster om Ystad. Nu stod hoppet till detta område där vi kanske kunde få se kornsparvshannar sitta och sjunga på stängselstolpar. Men sådan tur hade vi inte den här gången.

Örtofta sockerbruk norr om Lund. Här hade det vid dammarna larmats ut ett par svarthalsade doppingar men vi såg dom inte.

Innan hemresan besökte vi restaurang Gyllene Måsen för att fylla på lite kalorier.

Vi såg 59 arter och fick trots dimman uppleva en fantastisk och skiftande natur på Österlen.

Medresenärerna tackade Claes och Ulf för en mycket trevlig dag. / Anders Holmberg